Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi

Son dönemde işletme ve şirketler için CRM yazılımlarının önemi göz ardı edilemeyecek kadar fazla. Peki neden? Çünkü, iş süreçlerinin bir yazılım üzerinden yönetilmesi her zaman daha rasyonel adımların atılmasını sağlıyor...


Oğuzhan Arslan 159 gün önce yazdı...
Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı?

Son dönemde işletme ve şirketler için CRM yazılımlarının önemi göz ardı edilemeyecek kadar fazla. Peki neden? Çünkü, iş süreçlerinin bir yazılım üzerinden yönetilmesi her zaman daha rasyonel adımların atılmasını sağlıyor. CRM yazılımlarının sunduğu hizmetler son derece yararlı ve zaruri olduğundan dolayı piyasada benzer özelliklere sahip çok sayıda müşteri ilişkileri yönetimi yazılımı mevcut. Benzer özelliklere sahip çok sayıda CRM yazılımı arasından işletmenize uygun çözümler sunan bir yazılım tercihi yapmanız gerekiyor.

Başarılı bir CRM yazılımı denilince akla çok sayıda teknik özellik gelebilir. Bu özellikler sayesinde; günlük iş süreçlerinin yönetiminden aylık raporlamalara kadar CRM ile yapabileceklerinizin sınırı bulunmuyor. Ancak >iyi bir CRM yazılımından bahsediyorsak yazılımın satışı sonrasında da sağlayıcı firmanın sunduğu hizmetler devam etmeli. Satış sonrası destek olarak adlandırılan bu süreç ne yazık ki her CRM sağlayıcısı firmanın sunduğu bir hizmet değil. Satış sonrası destek, CRM yazılımını tercih eden firmaların da güvenini sağlayan bir hizmet olarak dikkat çekiyor.

CRM Yazılımı Satış Sonrası Destek Ne İşe Yarar?

CRM Yazılımı Satış Sonrası Destek Ne İşe Yarar?

CRM yazılımını kullanan firmaların satış sonrası teknik desteğe her zaman ihtiyacı olabiliyor. Böyle durumlarda yazılımı üreten firmanın CRM yazılımını kullanan firmaya çok kısa sürede teknik destek sağlaması gerekiyor.

Geciken/aksayan teknik destek süreçleri, CRM kullanıcısı firmanın iş kayıplarına neden olabiliyor. Bununla birlikte; CRM yazılımları, şahıslara ve ticari hayata yönelik önemli verilerin kayıtlandığı yazılımlar olarak bilinmekte.

Bu yazılımlarda meydana teknik sorunlar, kanunen önemli sayılan verilen çalınmasına ya da amaç dışı kullanılmasına yol açabilir. Sonuç olarak; CRM yazılımında meydana gelen aksaklıkların giderilmesi için uzayan destek süreçleri CRM kullanıcılarının yasal yaptırımlarla karşı karşıya gelmelerine neden olabiliyor. Yani, CRM yazılımı satış sonrası destek hizmeti, yazılımı üreten firmaların CRM kullanıcılarına sunabilecekleri hayati öneme sahip bir özellik olarak kabul edilmeli.

Satış Sonrası Destek Nasıl Olmalı?

Satış Sonrası Destek Nasıl Olmalı?

CRM kullanıcıları için satış sonrası destek konusunun öneminden bahsettik. Başarılı bir CRM yazılımında satıştan sonraki desteğin ne kadar önemli olduğunu da belirttik. Peki, CRM yazılımlarını kullananlar için başarılı bir satış sonrası destek süreci nasıl olmalı? Bu süreci şöyle ifade edebiliriz:

  • 1. Teknik sorun meydana geldiği anda CRM kullanıcısı tarafından arıza kaydı oluşturulabilmeli,
  • 2. Teknik sorun yaşandığında yazılımı üreten firma sorumlusuna kolayca ulaşılabilmeli,
  • 3. Desteğin kısa sürede sağlanabilmesi ve sorunun çözüme ulaştırılmasına özen gösterilmeli,
  • 4. Teknik aksaklık sırasında veri kaybı olmaması için gerekli tedbirler alınmalı,
  • 5. Yazılımın belirli periyotlarla yedeklemesi yapılmalı,,
  • 6. CRM sisteminde bulunan veriler yüksek düzeyde şifreli saklanmalı,
  • 7. Teknik destek sağlandığı sırada ve arıza sonrasında CRM kullanıcısına detaylı bilgi verilmeli,
  • 8. Teknik aksaklık çözüldükten sonra CRM üreticisi tarafından benzer sorunun yaşanmaması adına gerekli çalışmalar yapılmalı.


Müşteri Memnuniyeti İçin Hangi CRM Yazılımı Tercih Edilmeli?

Müşteri Memnuniyeti İçin Hangi CRM Yazılımı Tercih Edilmeli?

Piyasada CRM yazılımı üreticisi çok sayıda firma bulunuyor. Bu yazılımların birbirine benzeyen ya da birbirinden çok farklı özellikler sunan çeşitleri mevcut. Ancak hangi CRM yazılımı tercih edilirse edilsin satış sonrası destek sunan bir yazılımın tercih edilmesinde yarar bulunuyor. Satış sonrası destek sağlayan CRM yazılımları ticaret yapan firmalarda müşteri kayıplarının önüne geçiyor.

DinamikCRM yazılımı, satış sonrası destek sunan ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir CRM yazılımı. Müşterilerce teknik destek ihtiyacı duyulduğu anda vakit kaybedilmeden sorun uzmanlarca çözülüyor.

Dinamik CRM yazılımının tüm özelliklerini ücretsiz bir şekilde belirli bir süre boyunca deneyimleyebilirsiniz. Böylece yazılımın işleyişini anlayabilir, satış sonrası destek sürecinin ne kadar başarılı olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?